top of page

Top people pleaser


More than 4,000 people cast their votes in the People’s Choice awards, which went to Onlandscapes for its stunning work on a residential project on Clyde Road in Christchurch


Armed with a strong brief and budget from its client, Onlandscapes turned an overgrown, muddy new build site into one that embraces the beautiful environment in which it sits.

Features included curbed walls of recycled stone from the Christchurch earthquake, various areas for sitting and relaxing, different elevations, floating timber steps, and a grass track for the client’s grandkids.


“Our clients wanted strong elements to reflect inside-outside living, as well as the ability to see and access the river,” explained Onlandscapes director Ollie Newman.


“The curved walls and grass/planting areas have successfully addressed the relationship of the new house and gardens with the curved river.

“The site has a 1.8m sharp slope from the house to the stream boundary, which is why we created three different levels by constructing two retaining walls.

“We followed Council regulations, which is why we had the stone chip path on the boundary to prevent any debris going back into the river in case of flooding.”


The project brief also included several horticultural elements.


“We carried out native treatment of the river edge and worked hard to diversify the garden, so there were different views from various rooms. We also made sure the planting wasn’t too formal and will be low maintenance.”


Designed by Inside Out Design and delivered perfectly by Onlandcapes, client feedback was extremely positive: “Onlandscapes’ execution of our project has been exceptional,” they said.




bottom of page